Vask, vedligehold og opbevaring

Dubai og badetøj

Hen over weekenden var jeg en uge i Dubai for at besøge en veninde – en beslutning, jeg flere gange har måttet forsvare. Det er som bekendt ikke Guds bedste børn, der styrer Dubai (er det et upassende udtryk i denne sammenhæng?), men jeg blander ikke politik og venskaber. Mine venner besøger jeg, uanset hvor i verden de vælger at bosætte sig, og det vil jeg helst kunne gøre uden at skulle udsættes for andres antagelser om min “uvidenhed”.

V havde det skønt, og i en lille times tid søndag havde jeg mulighed for at lufte badetøjet. Det var simpelthen for varmt at være ude i længere tid (44 grader!), især i solen.

All that glitters…

IMG_7290

Princesse Tam Tam bikini

Princesse Tam Tams guldsæt er noget af det første undertøj, jeg nogensinde brugte mange penge på. Jeg smed omkring 900 kr. af min SU i stormagasinet Harrods, da jeg boede i London, for at kunne flanere poolen i stil på min første tur til Las Vegas.
Siden da har jeg ikke holdt mig tilbage. Det var et par år efter, jeg for alvor blev bevidst om at købe mindre men bedre kvalitet, primært af hensyn til miljøet. 


Det kan være svært at shoppe med bæredygtighed og tekstilarbejderes rettigheder i baghovedet, for vi har sjældent nogen anelse om, hvad der sker før, under og efter produktionen.
Men det, der er nemt, er at vælge kvalitet. Du skåner miljøet og på sin vis også arbejderne ved ikke konstant at skulle smide ud og købe nyt – Fast Fashion-konceptet, som blandt andet H&M er indbegrebet af.

Frynser og bæredygtighed

Apropos smid ud og køb nyt: Underprotection er et af mine yndlingsmærker, netop på grund af deres principper. Bæredygtighed og ordentlige forhold for arbejderne er i fokus hos det danske mærke, som blandt andet bruger bambus og genbrugte tekstiler i produktionen og desuden får alt produceret på certificerede fabrikker i Indien, hvor forholdene er i orden.
Frynser er en af mine absolutte yndlingsdetaljer på tøj og lingeri, selvom det er en sjældenhed på sidstenævnte. Underprotection brugte det en del i deres SS16 kollektion, og bikinien vakte stor begejstring på min seneste tur til Las Vegas i foråret.

Underprotection

Underprotection Tara Bikini

En perledrøm af en badedragt

Jeg har i nogle år samlet på vintagebluser fra 50’erne af mærket Tobi of California. De lavede også badedragter og buksedragter, som er temmelig svære at støve op, men i foråret var jeg heldig at finde en af deres smukke badedragter, en model, som er udstillet på Metropolitan Museum of Art i Los Angeles. Prisen var rimelig, men desværre røg pakken i tolden, så prisen røg op på næsten 3000 kr. Avs…
Jeg ved ikke meget om mærket, men jeg elsker deres perlebesatte bluser og bliver hver gang fascineret af kvaliteten. Ikke én eneste perle eller paillet mangler. Tøj af den kvalitet er en sjældenhed nu om dage.

Badedragten til venstre havde jeg sjovt nok selv haft kig på på Etsy, og jeg genkendte den straks, da jeg så den på Ada Vice ved poolen i Las Vegas.

Tobi of california swimsuit

Tobi of California

Og det næstebedste ved købet: sælgeren havde disse skønne billeder af den oprindelige ejer, poserende ved et fantastisk moderne hus. Og tjek skoene…

2015-03-24_1427222545

Skræddersyet

For et par år siden fik jeg skræddersyet en badedragt af Red Dolly Swimwear på Etsy. Jeg havde svært ved at finde en badedragt i 50’er-stil, der også passede, så jeg valgte at få en syet efter mål. Den passede, som var den støbt, og prisen på ca. 650 kr. inklusiv porto fra USA var superlav. Hun kan i den grad anbefales!

IMG_0084

Den sorte sag – knap så interessant som de farvestrålende mexicanske skønheder

Todelt Catalina-bikini

Catalina producerede i 30’erne, 40’erne nogle helt, helt fantastiske todelte badedragter – det var inden, den deciderede bikini dukkede op, og navnet blev opfundet. Denne (til højre) fandt jeg også i den perfekte størrelse efter at have ledt i lang tid. Så vidt jeg kan se, er mønstret små både.

2014-09-13_1410641347

Catalina-badedragt

59229e35b94c1e21fbce7c7bd6c89890


Undertøj fra Underprotection

Dette sæt har jeg valgt af bruge som badetøj, da trusserne ikke ser godt ud under det tætsiddende tøj, jeg som regel går i. Jeg var også vild med stropperne på overdelen, som jeg ellers sjældent har set på badetøj.

2015-07-29_1438193884

Husk tilbehøret!

Jeg kunne ikke stå for disse fantastiske 60’er-inspirerede badehætter, fundet på Headcovers, en side primært med hovedbeklædninger for kræftramte.

white-retro-flower-swim-caps-5

Sun Jellies sælger badesandaler og tasker i plastic – lige som de fleste af os nok husker dem fra barndommen. Skoene har eksisteret siden engang i 60’erne.

IMG_7384

Sun Jellies

Som det sidste: en par souvenir-sko fra Filippinerne. Disse er fra 40’erne og sandsynligvis købt af en amerikansk soldat som gave til kæresten hjemme i USA.

Jeg har godt nok ikke gået med dem, selvom de virker rimelig robuste, og størrelsen er perfekt. De hænger fint og pynter i stedet.

2014-03-01_1393675390

1940’s souvenir shoes

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vask, vedligehold og opbevaring